آموزش اتوماسیون صنعتی

معرفی ماژول های PLC زیمنس

معرفی ماژول های PLC زیمنس

اگر در حوزه صنعت برق و کنترل صنعتی فعالیت داشته باشید، به احتمال زیاد نام PLC را شنیده‌اید. این دستگاه‌ها که انواع مختلفی هم دارند برای کنترل صنعتی پیشرفته به کار گرفته می‌شوند و برای سهولت در استفاده و افزایش قابلیت‌های دستگاه، به شکل ماژولار ساخته شده‌اند؛ به این معنا که ساختاری یک پارچه ندارند.

در صورتی‌که مشتاق به کسب اطلاعات بیشتر در این باره هستید، تا انتهای این نوشته همراه ما باشید تا به بررسی انواع ماژول‌های PLC زیمنس بپردازیم.

منظور از ماژول ‌های PLC زیمنس چیست؟

منظور از ماژول ‌های PLC زیمنس چیست؟

دستگاه‌های PLC به شکل کلی چهار بخش اصلی دارند؛ منبع تغذیه، ورودی، خروجی و پردازنده. هر کدام از این بخش‌ها دارای ماژول‌های خاص خود است و به جز بخش منبع تغذیه، امکان توسعه ماژول‌های دیگر نیز وجود دارد. این ماژول‌ها در کنار یکدیگر قرار گرفته و به نحوی خاص با هم ارتباط دارند و کوچک‌ترین اختلالی در یک ماژول می‌تواند عملکرد سایر ماژول‌ها را نیز مختل کند.

هر ماژول ممکن است که یک یا چند عملکرد و قابلیت مختلف داشته باشد و تعیین نوع و شرایط عملکرد با ارائه تنظیمات از طریق کدنویسی‌های مخصوص صورت می‌گیرد.

انواع ماژول ‌های PLC زیمنس

همان‌طور که پیشتر گفته شد، تمامی بخش‌های یک PLC شامل ورودی، خروجی و پردازنده از ماژو‌ل‌های مختلفی ساخته شده‌اند. ماژول ‌های PLC زیمنس یا وظیفه انتقال اطلاعات را دارد که به عنوان ورودی خروجی در نظر گرفته می‌شوند و یا وظیفه پردازش اطلاعات را که جزو بخش پردازنده یا CPU محسوب می‌شوند. در ادامه برخی از مهم‌ترین ماژول‌های PLC زیمنس را بررسی کرده‌ایم.

ماژول پردازشگر مرکزی زیمنس

می‌توان گفت مهم‌ترین مورد از ماژول ‌های PLC زیمنس ماژول پردازشگر مرکزی است. پردازشگر مرکزی یا CPU زیمنس مغز یک کامپیوتر به شمار می‌رود و وظیفه‌دار پردازش تمام اطلاعات ورودی، گرفتن تصمیم نهایی و کنترل بخش خروجی بر اساس اطلاعات ورودی است. البته لازم به ذکر است که CPU به‌تنهایی تصمیمی نمی‌گیرد؛ بلکه عملکرد این بخش در قبال اطلاعات ورودی و پردازش بر اساس دستوراتی است که از طریق برنامه‌نویسی مخصوص به دستگاه ارائه می‌شود.

ماژول‌های ورودی و خروجی

ماژول‌های ورودی خروجی یا I/O ، راه ارتباطی PLC با جهان بیرون هستند. ماژول‌های ورودی وظیفه‌دار تشخیص و انتقال سیگنال‌های ورودی هستند و ماژول‌های خروجی سیگنال‌های خروجی از بخش CPU را منتقل می‌کنند. دو مورد از مهم‌ترین ماژول‌های ورودی و خروجی عبارت‌اند از:

  • کارت‌های دیجیتال: کارت دیجیتال زیمنس متشکل از چند ترمینال ورودی برای دریافت اطلاعات دیجیتال هستند و امکان تشخیص سیگنال‌های آنالوگ را ندارند.
  • کارت‌های آنالوگ: کارت آنالوگ زیمنس نیز مانند کارت‌های دیجیتال هستند و چند ترمینال برای دریافت اطلاعات دارند اما برای دریافت اطلاعات آنالوگ استفاده می‌شوند.

پروتکل‌های ارتباطی

در شبکه‌های صنعتی ارتباط نقش بسیار مهمی دارد. هرچه که ارتباط میان اجزای مختلف در یک شبکه صنعتی بهینه‌تر باشد، فرایند کار بخش‌های مختلف شبکه هم بهینه‌تر و اثربخش‌تر خواهد بود. از این رو برای ایجاد ارتباط بین بخش‌های مختلف یک شبکه صنعتی، پروتکل‌های ارتباطی مختلفی به وجود آمده که در ادامه برخی از آن‌ها را بررسی کرده‌ایم.

  • اترنت / IP
  • Modbus
  • Profibus
  • Optimus
  • DF-1
  • اینترباس
  • HostLink
  • بزرگراه داده (DH+)
  • نقطه به نقطه (PP)
  • رابط حسگر واقعی (ASI)
  • پروتکل شبکه هوشمند باز
  • CAN (شبکه ناحیه کنترلر) باز
  • HART (مبدل از راه دور آدرس‌پذیر بزرگراه)

هر کدام از پروتکل‌های مذکور دارای ویژگی‌ها و عملکرد خاص خود هستند و انتخاب پروتکل مد نظر باید بر اساس نیاز‌ها و انتظارات شما و تشخیص افراد متخصص صورت بگیرد. همچنین ممکن است که در پیکره‌بندی پروژه‌ها از چند پروتکل مختلف به شکل هم‌‌زمان استفاده کرد که امری بسیار رایج است و نیاز به دقت بالایی هم دارد. در بین تمام پروتکل‌های ارتباط صنعتی، Modbus قدیمی‌ترین و به‌نحوی پر طرفدار‌ترین است. این پروتکل عملکرد ساده و دقیقی دارد و فعالیت آن نیز به شیوه اسلیو و مستر است که از دقیق‌ترین متد‌ها برای ایجاد ارتباط به شمار می‌رود.

خرید ماژول ‌های PLC زیمنس با بهترین قیمت

خرید ماژول ‌های PLC زیمنس با بهترین قیمت

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید برای خرید ماژول ‌های PLC زیمنس یا هر برند دیگری در نظر داشته باشید، خرید از فروشندگان قانونی و معتبر است. این کار علاوه بر اینکه به شما اطمینان می‌دهد محصول اورجینال تهیه کرده‌اید، همچنین امکان بهره‌مندی از گارانتی وخدمات پس از فروش محصولات را نیز در اختیار شما قرار می‌دهد. با توجه به این شرایط، پیشنهاد ما برای شما خرید از تامین کنندگان صنعتی کنترل کالا است. مجموعه کنترل کالا به عنوان نمایندگی رسمی فروش محصولات زیمنس در ایران فعالیت کرده و محصولات را با شرایط و قیمت مناسب در اختیار مشتریان قرار می‌دهد.

کلام آخر

ماژول ‌های PLC زیمنس در واقع همان بخش‌های مختلف این کامپیوتر‌های صنعتی هستند که در کنار یکدیگر فعالیت می‌کنند. هر ماژول می‌تواند مربوط به بخش‌های مختلف ورودی، خروجی یا پردازشگر باشد که با بهره‌گیری از یک پروتکل ارتباطی خاص در کنار مابقی ماژول‌ها فعالیت می‌کند.

انواع ماژول ‌های PLC زیمنس و عملکرد هر کدام موضوعی بود که در این نوشته به آن پرداختیم و امید است که مطالب مذکور برای شما مفید بوده باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *